Darts Premier League: Két sima, két szoros, egy balhé
A Premier League 15. fordulójában csütörtök este Sheffieldbe látogatott a dartsvilág krémje.

A forduló izgalmi faktorát a szoros tabella biztosította, hiszen ugyan Rob Cross és Michael van Gerwen lépéselőnyben volt a többiekkel szemben, de a még elődöntőt érő 3. és 4. helyre 4 játékos is pályázott.

Az egyik pályázó az a James Wade volt, aki a 3. helyen kezdte meg a fordulót és a FlyDSA Arénában a nyitómeccsen lépett színpadra, a már biztos kieső Michael Smith ellen. A fiatalabb angol hatalmas csalódás ebben a kiírásban, hiszen tavaly döntőzni tudott, ehhez képest most fényévekre van ettől az eredménytől. Hat forduló óta nem tudott nyerni, és már csak a tisztes helytállás lehet a célja. Ezen felül Wade mellett szól az egymás elleni mérlegük is.(16-3).

A mérkőzést Smith kezdte. Az első 5 legben mindkét játékos hozta a saját kezdését, Wade egy 144-es, Smith pedig egy 128-as kiszállóval örvendeztette meg magát és a publikumot.

darts1.pngFotó: pdc instagram

Az első break-re a 6. legig kellett várni, ekkor Wade hibái is kellettek ahhoz, (4 nyilat rontott el kiszállóra) hogy a fiatal angol 4-2-re vezethessen.

A folytatásban Smith kapitális hibái voltak szükségesek ahhoz, hogy Wade visszajöjjön a meccsbe, ugyanis a következő 5 legben összesen 16 nyilat hibázott kiszállóra, emellett a "The Machine" becenévre hallgató játékos egy 161-es befejezéssel sokkolta honfitársát, és már 7-5-re is vezetett Smith ellen, de az utolsó két legben "Bully Boy" megemberelte magát és 7-7-es döntetlenre mentette a találkozót. Az átlagok nem repdestek az egekben: Smith egy 95.77.et, Wade pedig egy 92.80-at tudott összehozni.

Képtalálat a következőre: „wade vs smith darts premier league 2019”
Fotó: metro.co.uk

Wade-nek a végelszámolásnál sokat számíthat a döntetlennel most elbukott 1 pont.

"The Machine" a mérkőzés után így értékelt: "Van egy pontom, ami azt hiszem nagyon fontos a szezon ezen szakaszában, de nem vagyok elégedett azzal, ahogy játszottam. Michael jobban játszott, mint én, és szerencsém volt, hogy nem találta el a duplákat."

A második mérkőzésen Mensur Suljovic és Rob Cross nézett farkasszemet egymással.

Cross lehetett a nyugodtabb, hiszen vezette a tabellát (20 ponttal rendelkezett) a mérkőzést megelőzően, és egy döntetlen is elég lett volna neki ahhoz, hogy biztosítsa helyét a május 23-ai londoni Play-Off-ra ("Finals Night"). Suljovic még az éppen Play-Off szereplést érő 4. helyen kezdte meg a fordulót, tehát azon 4 játékos egyike, akinek égetően fontos minden pont, főleg abban a tudatban, hogy az utolsó fordulóban a 3-szoros világbajnok holland Michael van Gerwen lesz majd az ellenfele. 

A találkozót a korábbi világbajnok angol játékos nagy elánnal kezdte, 2 break-jének köszönhetően nagyon hamar 3-0-ra vezetett, majd sorozatban 5-ször vették el egymás kezdéseit a játékosok. A 7. legben Cross egy 126-os kiszállóval tudatta osztrák ellenfelével, hogy bizony őt ma nem lehet megverni. Ezután Cross végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, a vize sem fogyott el. (Cross berögzött játékához hozzátartozik, hogy minden dobássorozat után vizet iszik. Nem egyszer fordult már elő, hogy ha elfogyott a víz, a játéka visszaesett) Mensur egy 124-es kiszállóval tudta még észrevétetni magát, de az angol egy könnyed 8-4-es győzelemmel (102.66-os átlaggal a 98.59 ellenében) bebiztosította helyét a "Finals Night"-ra ami a londoni O2 Arénában lesz majd.

darts2.pngFotó: pdc instagram

Az angol világbajnok reakciói: "Ragyogóan érzem magam. A szezon kezdetén mindenki számára a Play-Off-ba jutás a cél, így örülök, hogy ez sikerült. Jól kezdtem a meccset, de egy kicsit tompa voltam, majd összeszedtem magam és nyertem. Most már magamra kell összpontosítanom, készen állok a Play-off-ra."

Az este harmadik összecsapása ígérkezett előzetesen a legpikánsabbnak, ugyanis két, a legjobb 4-be igyekvő játékos találkozott egymással. Nevezetesen a tabella 5. helyén lévő Daryl Gurney és a 6. pozícióban tanyázó Gerwyn Price.

A walesi játékos abban a tudatban állhatott a tábla elé, hogy ha kikap, minden esélye elszáll a 'Finals Night"-ba kerülésre.

Képtalálat a következőre: „price vs gurney incident”
Fotó: buzz.ie

A mérkőzést úgy kezdte Price, ahogy azt egy ilyen helyzetben lévőnek illik, hamar 3-1-es előnyre tett szert. Ezután magasabb sebességi fokozatba kapcsolt mindkét játékos, az északír Gurney-nek egy 9 nyilas kísérlete is volt, de a 7. nyíl a szimpla 20-as szektorban landolt, így a végén egy 10 nyilas lett belőle. Price már 6-3-ra is vezetett amikor fordulópont következett be a meccsen. 3 nyilat rontott el kiszállóra, amit Gurney büntetett, majd 6-6-ra egyenlített. Price-on ekkor már szemmel látható volt a frusztráltság, érezte, hogy szorul a hurok. Az utolsó két legben a közönség is a walesi ellen volt, de ő kritikus helyzetben 96-ról 20, D18, D20 kombinációval kiszállt, ezzel 1 pont már biztos volt számára, és az is, hogy nem szálltak el reményei a Play-Off-ra. Az utolsó legben Price-nak volt 1 meccsnyila is, de 146-ra a T20, T20 után a D13 már nem sikerült neki, Gurney pedig 3 nyílból megoldotta a 64-es kiszállót, így a vége 7-7-es döntetlen. A mérkőzés után mindkét játékosból előtörtek az érzelmek, és heves vitába keveredtek.

Átlagok: Daryl Gurney: 94.71. Gerwyn Price: 96.93.

A záró mérkőzésen Michael van Gerwen és Peter Wright feszült egymásnak. A világelső holland szokatlan helyzetben találta magát, ugyanis nincs saját kezében a sorsa, ami az alapszakasz megnyerését illeti. A mérkőzés esélyese természetesen a holland világklasszis, főleg, hogy  skót riválisa teljesen formán kívül játszik, kilenc forduló óta nem tudott meccset nyerni a Premier League-ben.

Pokoli tempóban kezdte a mérkőzést Van Gerwen, egy 11 nyilassal nyitott amit egy 102-es, majd egy 105-ös kiszálló követett, amire Wright egy 11 nyilassal válaszolt. 3-1-nél benyújtotta a rakétákat a világelső, és bár Wright is nagyon magas színvonalon játszott, esélye sem volt még csak megszorongatni sem a hollandot. 7-1-es állásnál úgy fordultak a 9. legre, hogy Van Gerwen 100%-osan kiszállózott, vagyis minden duplára eldobott nyila sikeres volt. Az utolsó legben ugyan elrontott 3 nyilat kiszállóra a 3-szoros világbajnok, de így is a liga idei legmagasabb átlagával (110.85) magabiztos, 8-1-es diadalt aratott a már biztos kieső 102.29-es átlagot produkáló skót Peter Wright ellen, amivel Rob Cross után, az ő helye is biztos a folytatásban.

Képtalálat a következőre: „van gerwen vs wright sheffield”
Fotó: pdc.tv

Van Gerwen szavai: "A legfontosabb dolog, hogy továbbjutottam, jól kellett játszanom, és örülök, hogy sikerült is. Elégedett lehetek ezzel a teljesítménnyel, nem hibáztam sokat. Peter jól játszott, ki tudtuk egymásból hozni a legjobbat. Hiszek a képességemben, és mindig hiszek abban, hogy elérem a Play-Off-ot, de sokat jelentene, ha a tabella élén fejezném be a második szakaszt."

Eredmények

60057431_2213257048721690_4536750499948396544_n.jpg

2 hely tehát elkelt a legjobb 4-ben, az utolsó fordulóban viszont még hatalmas izgalmak várhatóak, hiszen 4 játékos pályázik a maradék 2 továbbjutó helyre. Jövő hét csütörtökön, a Darts Premier League 16. fordulójában, Leedsben tehát eldől, melyik 2 játékos csatlakozhat a Cross, Van Gerwen kettőshöz "Finals Night" eseményen.

A tabella

darts.png
- TZS -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr8014817150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sportpercek

Ezen a blogon főként labdarúgás lesz a téma, de azért találkozhattok majd más sportágakkal is. Elsősorban preview, és review tartalmak lesznek itt elérhetőek. Szeretném ha az emberek egyes sporteseményeket úgy kísérnének figyelemmel, hogy értik is, mi történik a pályán. A preview posztokban helyzetjelentésre, esélylatolgatásra számíthattok illusztrációkkal, videókkat kiegészítve, a review posztoknál pedig választ keresek az összecsapáson történtek miértjére.

Kategóriák

Friss topikok

süti beállítások módosítása